Menüü

Eesti Gaas hakkab pakkuma elektri universaalteenust

Alates 1. oktoobrist hakkab kehtima riigi poolt ellu kutsutud elektri universaalteenus kodutarbijatele, et aidata inimestel hakkama saada ebatavaliselt kõrgete energiahindadega. Eesti Gaas hakkab pakkuma universaalteenust nii oma klientidele kui kõigile soovijatele. 

Universaalteenus on mõeldud kodutarbijatele ja kodutarbijatele elektrit vahendavatele isikutele (korteriühistud, haldusettevõtted jne).

Universaalteenuse hind kujuneb börsiväliselt Konkurentsiametiga kooskõlastatud tootmishinna alusel, sellele lisandub müüja kulukomponent. Tootmishind võib ajas muutuda kui sisendhinnad märgatavalt muutuvad.

Tootmishind ei ole hetkel veel Konkurentsiameti poolt kooskõlastatud, kuid see peaks selguma hiljemalt septembri lõpuks.

Eesti Gaasi pakutava universaalteenuse müügihinna kliendile avaldame esimesel võimalusel meie kodulehel

Kliendi mugavuse nimel viib Eesti Gaas alates 1. oktoobrist 2022 automaatselt universaalteenusele üle kõik oma olemasolevad elektrikliendid, kellel on börsipakett või universaalteenusest kallim fikseeritud hinnaga pakett, klient ise midagi tegema ei pea. Niipea kui on selgunud universaalteenuse hind saadame kõigile sellistele klientidele e-posti teel vastava teavituse. Juhul, kui klient ei soovi universaalteenusele üle minna, tuleb tal sellest Eesti Gaasi klienditoele teada anda hiljemalt 2 päeva enne universaalteenuse kehtima hakkamist.

Olulisemad nüansid universaalteenuse kohta:

  • Universaalteenust saab kasutada alates 1. oktoobrist 2022 kuni 30. aprillini 2026, tegemist on tähtajalise meetmega.
  • Lõplik tarbijale pakutav universaalteenuse hind koosneb tootmiskuludest, elektritootja mõistlikust kasumist ja elektrimüüja müügikuludest.
  • Universaalteenuse hind võib selle perioodi jooksul muutuda juhul, kui muutuvad oluliselt tootmiskulud (nii üles kui ka alla).
  • Universaalteenusega liitudes ei pea maksma eelmise lepingu ennetähtaegse ülesütlemise eest leppetrahvi. See reegel kehtib esimest korda universaalteenusele minnes kuni 2023. aasta 30. septembrini.
  • Universaalteenusest saab loobuda igal ajal teavitades sellest elektrimüüjat 7 päeva ette.
  • Universaalteenuse lõppemisel või lõpetamisel ei saa automaatselt tagasi oma endist elektripaketti, mis kehtis enne universaalteenusele üleminekut, vaid tuleb valida uus.
  • Universaalteenuse tarbijal on õigus riigi poolt kehtestatud elektrihinna hüvitisele.

Rohkem infot universaalteenuse kohta leiab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kodulehelt.

Klienditugi (E-R 8:30-17:00)

+372 63 62 555