Menüü

Head energiarahu

Aasta lõpus oleme traditsiooniliselt tagasi vaadanud, tehtust teile aru andnud. Alustan kõige olulisemast – gaasi hind on taas taskukohane, kordades soodsam kui aasta tagasi. Jaanuaris ootab kodukliendi paindlikku paketti hinnalangus ning turuhinna langustrendi jätkudes saame veebruaris täiendavalt hinda langetada.

Margus Kaasik 

Hinnast veel vähem on põhjust muretseda gaasi varustuskindluses osas – uued tarneteed on paigas ja mahutid on täis, pigem on Euroopas praegu gaasi üle kui puudu.

Võrreldes möödunud aastaga oli see aasta turule rahunemise aasta. Eesti Gaasi kui ettevõtte jaoks oli aasta aga kõike muud kui rahulik. Tegemist oli läbi aegade tõenäoliselt kõige töökama ja tulemuslikuma aastaga. Saavutasime päris palju, ka seda, millest poleks osanud veel paar aastat tagasi unistada.

Eesti Gaas kasvas möödunud aastal Soome-Balti piirkonna suurimaks erakapitalil energiaettevõtteks, müüme tänavu üle 15 TWh energiat, võrdluseks kogu Eesti aastane gaasitarbimine on u 3,5 TWh. Eelmisel aastal tõime 5 gaasilaeva, tänavu juba 18. Kolmandik Soome-Balti piirkonna gaasist saabub Eesti Gaasi kaudu, läänest ja laevadega, peamiselt Norrast ja Ameerika Ühendriikidest, Leedu Klaipeda ja Soome Inkoo LNG terminali.

Aasta alguses alustasime tegevust Poola turul, kevadel sisenesime edukalt Läti kodugaasiturule, suvel ostsime Läti maagaasi jaotusvõrgu ettevõtte Gaso. Tegemist oli mõlemast riigist vaadates ühe suurima välisinvesteeringuga. Meile tähendas see müügi ja tootmise kõrval olulist arenguhüpet infrastruktuuri segmendis.

Aasta teises pooles laiendasime koos oma partneritega rohegaasi tootmist, alustasime Lätis esimese päikeseelektrijaama ehitust ning võitsime Soomes kahasse sealse riikliku gaasifirmaga Inkoo terminali korraldatud tarneakende konkursi eelolevaks talveks. Aasta lõpus läks meie emaettevõte Infortar edukalt börsile, kokku söandas tänavusel keerulisel aastal börsidebüüdi ette võtta üldse vaid seitse ettevõtet Põhja- ja Baltimaades.

Eesti gaasimüüjast Eesti Gaasist on Infortari grupis seitsme aastaga saanud mitmekesise energiavalikuga rahvusvaheline kontsern, miljardiettevõte, mille tuludest ligi 80 protsenti tuleb välisturgudelt. Meie tööd on ka märgatud ja tunnustatud – Eesti Gaas nimetati aasta Eesti edukaimaks ettevõtteks, Äripäeva TOPi võitjaks.

Tulemused on tulnud tänu teie usaldusele ja koostööle. Soovin teile algavateks pühadeks ja järgmiseks aastaks kõige olulisemat – energiarahu.

Klienditugi (E-R 8:30-17:00)

+372 63 62 555