Menüü

Siseneme uude aastasse roheenergia ja välisturgudele laienemise tuules

Lõppeva aasta kohta on tavaks märkida, et see on teistmoodi aasta. Pole kahtlust, et koroonapandeemia on pannud ümber hindama väga paljusid meie väärtusi ning plaane. Viirus on vajutanud valusa pitseri mitmetele eluvaldkondadele – eriti turism, kultuur, toitlustus ja transpordisektor -, kuid näidanud, et seda olulisem on meie majanduse ja inimeste tööshoidmiseks selliste valdkondade arendamine nagu e-kaubandus, logistika, energeetika, e-lahendused.

Vaagides lõppeva aasta plusse ja miinuseid, võib öelda, et Eesti Gaasile on see olnud uute turgude otsimise ning portfelli laiendamise aasta. Meie põhitegevus on endiselt maagaasi pakkumine, mis tänu kõrgele kütteväärtusele ja madalale saastele on üks keskkonnasõbralikumaid kütuseid ning on meie põhiline ärisuund ka piiri taga.

Samas peame maagaasi kõrvale leidma ja arendama uusi perspektiivikaid ärisid ning veelgi paremaid alternatiive. Oleme seega juba aktiivselt tegelenud LNG punkerdamise võimekuse suurendamisega, eestimaise rohegaasi müügiga meie tanklates ja päikeseenergia lahenduste pakkumisega. Kriis on kinnitanud üht – ei globaalselt ega Euroopa Liidus ei loobuta ka rasketel aegadel rohelisest mõtteviisist ega innovatsioonist, pigem on kriis kiirendamas rohe- ja tehnoloogilist pööret.

Seega oleme võtnud suuna püüda ka keerulisel ajal tulevikku vaadata ning arenguvõimalusi leida. Ambitsiooni kasuks räägib veelgi enam asjaolu, et arenev Balti-Soome ühtne gaasiturg on loonud täiendavaid võimalusi ning võrdse konkurentsiolukorra ka Eesti ettevõtete jaoks. Oleme tänaseks edukalt sisenenud Soome turule ning kanda kinnitamas Lätis ja Leedus.  Huvitav on meie jaoks ka Poola, mis ülejärgmisel aastal Leeduga gaasiühenduse käivitumisel tekitab samuti lisavõimalusi maagaasiga kauplemiseks. Seega, meie suund on ja jääb kasvamisele.

Kokkuvõtlikult, näeme ka uut aastat uute tehnoloogiate, turgude ja ärivõimaluste aastana, sest oleme selleks palju eeltööd teinud ning koos oma klientide ja koostööpartneriga uusi võimalusi loonud. Usun, et oleme juba täna piisavalt valmistunud selleks, et olla edukad nii koroonapandeemiast põhjustatud majanduse jahtumise tingimustes lähiaastatel kui ka kliimaneutraalse ühiskonna poole liikudes pikemas perspektiivis.

Aitäh, et kasutate puhast maagaasi ja hoiate Eesti elukeskkonda ning et oleme tänu koostööle teiega saanud viimasel aastal areneda kiire hüppega roheliste ja uusi võimalusi loovate ärimudelite kasutamiseni. Soovin teile rahulikke pühi pereringis ning tervist, kohtumiseni uuel aastal!

Klienditugi (E-R 8:30-17:00)

+372 63 62 555