Menüü

Uued tarneahelad ja turud – meie tee edasi

Hea klient ja partner

Sügistalvised energia hinnalaed ja Ukrainat laastav sõda on meid kõiki läbi raputanud. Eesti Gaasi uue juhatuse esimehena tänan Sind, et oled neil rasketel ja rabedatel aegadel jätkuvalt meiega. Olen kindel, et me tuleme raskustest lõpuks läbi ning Eesti ja Euroopa julgeolek, sh energiajulgeolek, saab olema tugevamal alusel kui varem.

Margus Kaasik, Eesti Gaasi juhatuse esimees 

Gaas oli, on ja jääb. Paljudele kodudele on ta tähtis ja tööstustele isegi asendamatu. Küll aga muudab LNG gaasi senisest mobiilsemaks ja rahvusvahelisemaks ning rohegaasi tootmise laienemine kohalikumaks ja rohelisemaks. See juba aastaid tagasi alanud liikumine saab nüüd riigi ja erasektori ühisel pingutusel tuntava kiirenduse. Tulevik jõuab lihtsalt varem kohale.

Gaasiturg on regionaalne ning eeldab riigiüleseid, kõiki võrdselt kohtlevaid otsuseid. Tänase teadmise ja prognooside kohaselt annaks uus ühine LNG terminal kliendile nii tarnekindluse kui hinnastabiilsuse. Mõistame, mis on kaalul – kindlast tarnest ja mõistlikust hinnast ei sõltu mitte üksnes energiajulgeolek, vaid kogu Eesti majanduse konkurentsivõime.

Eesti Gaas on suurendanud oma gaasivarusid Lätis asuvas hoidlas ning sõlminud lähiajaks lepingud uute tarnijatega. Esimene suurem LNG tarne jõuab peagi hiiglaslikul gaasitankeril Klaipeda terminali. Tarnekindlust suurendavaid uudiseid tuleb ka kaugemalt – mai alguses avatakse gaasiühendus Leedu ja Poola vahel, mis sisuliselt tähendab ühist gaasiringlust terve Euroopaga. Põhja suunas Soomega on Balticconnectori näol ühendus meil juba varasemalt.

Näen endal kolme peamist ülesannet: kliendi vaates uute pikaajaliste tarneahelate loomist, ettevõtte poolt vaadates Eesti Gaasi jätkuvat kasvu naaberturgudel ning rohepöörde valguses pakutava energia mitmekesistamist ja uute taastuvenergiaprojektide käivitamist.

Turg ja ühes sellega meie ettevõttena oleme jõudnud järgmise arenguetapini, võtame seda koos võimalusena.

Klienditugi (E-R 8:30-17:00)

+372 63 62 555